De zeven zussen #1 – Lucinda Riley

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de glamour van de jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

Let op: deze recensie bevat spoilers.

Als de adoptievader van Maia overlijdt zit ze bij een vriendin in Engeland. Normaal gesproken is ze altijd thuis, bij Pa Salt, maar alsof hij het voorvoelde had hij haar gevraagd een tijdjes weken van huis te gaan. Als ze, na zijn dood, thuis arriveert bij Ma(rina) moet ze haar vijf zussen inlichten dat hun vader is overleden en dat zijn lichaam inmiddels al begraven ligt in zee.

Iedere zus ontvangt coördinaten en een brief van Pa Salt om zo hun verleden te ontdekken. Die van Maia leidt haar naar Rio de Janeiro waar ze een van de schrijvers wiens werk ze vertaalt ontmoet. Hij is tevens historicus en helpt haar in haar zoektocht naar haar biologische ouders.

Recensie:

Met stip een van de mooiste romans van deze tijd en helemaal te begrijpen waarom de boeken van Lucinda Riley allemaal in de bestseller top 60 staan. Als je eenmaal begonnen bent met lezen (in mijn geval luisteren) kun je niet meer stoppen.

Lucinda is meesterlijk in het vermengen van geschiedenis met fictie.

Ik moest even wennen aan de sprong naar het eind van de jaren twintig van de vorige eeuw, maar al snel leek elke tijd te vervagen en dompelde ik me onder in de geschiedenis van het Parijs in de jaren twintig en het ontstaan van het beroemde beeld van Christus de Verlosser.

Afbeelding van Nuno Lopes via Pixabay

Lucinda Riley wist je het boek in te trekken en me niet met los te laten. Ik kan niet wachten met het luisteren en lezen om de volgende delen van deze magnifieke serie.

Absoluut vijf sterren waardig!

*Dit is een herpublicatie van het boek, dat ik las als in 2019.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s