Hoe word ik een supervetverbrander – Maaike de Vries

In Hoe word ik een Supervetverbrander lees je hoe je voor altijd (nog) slanker, fitter en strakker wordt. Binnen een maand. Niet met het zoveelste dieet, maar door je lijf te leren haar lichaamseigen vetten aan te spreken. Maaike de Vries vertelt je hoe je via een metabole truc makkelijk een Supervetverbrander wordt. Met veel praktische tips om je leefstijl te veranderen. Probeer het maar. Je zult jezelf dankbaar zijn, voor de rest van je leven.

*

Een tijdje terug stuurde echtgenoot mij een artikel door met daarin een interview met auteur Maaike de Vries. Het artikel ging over je vet als brandstof te gebruiken. Het artikel ging over het boek Hoe word ik een Supervetverbrander en vrijwel direct intrigeerde die titel me.

Diezelfde avond heb ik online een exemplaar besteld, maar moest even wachten op de tweede druk. Een paar dagen maar gelukkig en dat was altijd nog beter dan wekenlang wachten op een bibliotheekexemplaar.

Nee, ik kon echt niet wachten met lezen en hoopte vooral dat het mijn verwachtingen kon waarmaken. Na binnenkomst sloeg ik het  vrijwel direct open en heb ik hem supersnel uitgelezen.

Supervetverbranders

In dit boek wordt duidelijk uitgelegd wat het verschil is tussen supervetverbranders (zoals echtgenoot) en mensen zoals ik: met een grote hoeveelheid vet in het lichaam dat onbenut blijft.

Twee jaar geleden was ik 40 kg afgevallen, maar daarna ben door suikerrijk eten en medicijngebruik (vooral dat) weer 10 kg aangekomen. Sindsdien lijkt het wel alsof helemaal niets helpt om die laatste kilo’s alsnog kwijt te raken. Het is een drama! Ik val (momenteel) overduidelijk in de groep die geen supervetverbranders zijn. Werk aan de winkel dus.

Opbouw van het boek

Het boek bestaat uit een aantal hoofdstukken. In die hoofdstukken:

  • Wordt uitgelegd wat een supervetverbrander is en wat het verschil is met de suikerverbranders.
  • Kun je met behulp van een (zeer korte) test kijken of je een supervetverbrander bent. Of niet. Dat laatste is waarschijnlijker, want anders was je niet geïnteresseerd in het boek ;-).
  • Lees je hoe het lichaam van een supervetverbrander werkt.
  • Hoe de supervetverbrander beweegt en hoe jij je vetverbranding kunt trainen.
  • Hoe supervetverbranders eten en hoe jij je eetwijze kunt aanpassen om vet te verbranden.
  • Hoe belangrijk ontspanning en ademhaling is om stress aan te pakken en een supervetverbrander te worden.
  • Als laatste de vraag wat de consequentie is als wij Nederlanders allemaal supervetverbranders worden. Dit gaat voornamelijk over ziekte voorkomen of het aanpakken ervan.

Er worden verschillende voorbeelden uit de praktijk gebruikt zodat het voor iedereen herkenbaar is. Daarbij was het voor mij persoonlijk een heldere uitleg van waarom ik niet afval en geen gebruik maak van mijn vetreserves.

ALS JE VOORNAMELIJK SUIKERS VERBRANDT, MOET JE VAAK BIJTANKEN. DE SUIKERSPIEGEL EN HET HORMOON INSULINE SPELEN HIER EEN BELANGRIJKE ROL.

Theorie in makkelijke taal

De theorie in dit boek (over o.a. koolhydraten, insuline, glucose, hormonen, stress en cortisol) werd al in honderden andere boeken uitgelegd en ik las er meerdere van, maar het was zelden zo makkelijk te begrijpen. In dit boek vond ik dan ook nog eens antwoorden waar ik al heel lang naar zocht. Waaronder deze:

NAARMATE HET LICHAAM BETER WERKT OP VETTEN, BLIJFT ER MEER SUIKER OVER EN ZIJN ER MEER KETONLICHAMEN BESCHIKBAAR VOOR HET BREIN OM HELDER EN SCHERP TE DENKEN.

Ik vroeg me altijd af hoe ik scherp kon zijn als ik mezelf niet volpropte met suiker. Hoe ik dan energie kon krijgen. En hoe mijn brein kon functioneren zonder die suikertoevoer.

Daarnaast waren er nog vele andere vragen die beantwoord werden en die mij hebben doen besluiten het de kans te geven mijn lichaam van suikerverbranding om te zetten in supervetverbranding.

RECENSIE:

Hoe word ik een supervetverbrander van Maaike de Vries leest heerlijk vlot weg en er staan geen onduidelijkheden in. Geen enkele keer hoefde ik de tekst opnieuw te lezen, het was direct helder.

Wat ik voornamelijk zo heerlijk vind aan dit boek is dat het boordevol tips staat die je geen geld kosten. Zo hoef je geen dure diëten te doen en ook geen dure inspanningstesten. Het is absoluut geen dieetboek en toch maakt het je veel bewuster dan je misschien al was.

Wat mij betreft een aanrader!

Hoe word ik een supervetverbrander – Maaike de Vries
Paperback, 152 pagina’s –

*Dit is een herpublicatie van het boek, dat ik las als recensieboek in 2018.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s