Anders denken, anders voelen, anders doen – Sabine Hess

Het boek Anders denken, anders voelen, anders doen kreeg ik toegestuurd via de auteur en ik was meteen enthousiast na het lezen van de flaptekst. Sta jij op dit moment op een kruispunt in je leven? Wil jij graag de volgende stap zetten, maar weet je nog niet precies wat je wilt? Zou je graag je hart volgen, maar vind je het lastig om de keuzes te maken die écht bij je passen omdat er zoveel dingen leuk zijn? In dit praktische handboek voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling leer je hoe je met de vijf KIBA-steppingstones anders kunt denken, voelen en doen, waardoor jij een uitdrukking wordt van wie jij werkelijk bent.

*

De laatste tijd ben ik erg bezig met zelfontwikkeling dus dit was echt: right time, right book.Ik heb me de laatste maanden veel verdiept in mezelf en ik  was erg benieuwd naar de boodschap van Sabine Hess en hoe zij dat allemaal uitlegt.

Stap voor stap ontdek je hoe je vanuit je hart en je intuïtie leeft en hoe je meer betekenis aan je leven geeft. Je gaat je angsten overwinnen en leert hoe je de stap zet om uit je comfortzone te treden, te zijn wie je werkelijk bent en het leven te leven dat jij wilt leven. Je maakt de sprong van weten naar doen.

Voor ik vertel wat ik van dit boek vind, wil ik eerst zo kort mogelijk vertellen wat je in dit boek allemaal kunt lezen. Er staat te veel informatie in om alles te benoemen, maar uiteindelijk moet het ook niet een boekverslag worden. Ik vertel je de belangrijkste punten.

OMSCHRIJVING:

In het boek Anders denken, anders voelen, anders doen, geeft Sabine Hess je handvatten voor je persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Dit doet aan de hand van vijf KIBA-steppingzones.

  1. K van innerlijke Kracht.
  2. I van Intuïtie.
  3. B van Bewust-zijn en Bewust leven.
  4. A van Angsten onder ogen zien.
  5. A van Actie.

Sabine Hess voelde zich als kind anders. Ze had weinig aansluiting bij andere kinderen en begreep de wereld niet. Haar oplossing was: zich aanpassen aan de verwachtingen van anderen. Dit voerde ze in haar volwassen leven door, met als resultaat dat ze in 2002 een burn-out kreeg. Dat was tevens het moment dat ze in aanraking kwam met NLP (neurolinguïstisch programmeren) en is een opleiding gaan doen. Daarmee begon haar persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling (opnieuw).

In 2005 is ze met een eigen bedrijf als trainer en lifecoach gestart. Trainen, coachen, inspireren, bewustwording en ontwikkeling zijn haar kwaliteiten en haar passies. In dit boek deelt de auteur haar kennis en ervaring. De KIBA-methode is haar eigen, zelfontwikkelde, methode.

De eerste KIBA-steppingstone gaat over de wet van de aantrekkingskracht. Over het waarom je hier bent, wie je bent en wat je wilt. Hoe je je passie kunt vinden. Wat je kwaliteiten zijn en hoe je contact maakt met je hulpbronnen.

De tweede KIBA-steppingstone gaat over het leren luisteren naar je hart en je intuïtie. Daarin onder andere de innerlijke criticus.

De derde KIBA-steppingstone gaat onder andere over bewust-zijn en bewust leven en geeft je handvatten hoe je bewust leeft in het nu vanuit liefde en overvloed. Maar ook hoe je minder oordeelt. Het achtvoudige pad van Boeddha wordt heel helder uitgelegd. Ook vind je hierin de vijf toegangspoorten naar leven in het nu door Sabine zelf ontwikkeld en de acht chakra’s.

De vierde KIBA-steppingstone gaat over angsten onder ogen zien en je innerlijke criticus overwinnen, maar ook hoe je de juiste keuze maakt.

Het is belangrijk dat je erop leert vertrouwen dat wanneer je je hart volgt, er nieuwe kansen naar je toe komen. 

De vijfde KIBA-steppingstone is die van actie, dus doen! Doen om dromen waar te maken en je hart te volgen. Over het volhouden, de kloof tussen weten en doen overbruggen en de wet van de aantrekkingskracht toepassen.  

RECENSIE:

Laat ik er mee beginnen te zeggen dat ik dit boek werkelijk prachtig vind vormgegeven. Zowel binnenkant als buitenkant is veel zorg aan besteed. Dikke pluspunt! De afwisseling tussen informatie en ervaringen uit de praktijk is goed en fijn.

Het boek was op sommige vlakken een feest van herkenning. Ik heb altijd gedacht, als kind zijnde, dat ik de enige was die op een bepaalde manier naar het leven kijkt. Na het lezen van dit boek weet ik inmiddels beter.

Het heeft helemaal geen zin om te zoeken naar zingeving en betekenis of te wachten tot een situatie, een ander, je werk of je leven jou betekenis geeft. Het is de bedoeling dat jij zélf betekenis creëert.

Dit boek is tevens een bron van informatie  die verwijzen naar andere auteurs, naar spirituele leiders en talloze interessante boeken.

De wet van de aantrekkingskracht loopt als een rode draad door de KIBA-methode heen en dat vond ik zeer interessant. Om dan even bij die wet te blijven: ik denk dat dit boek op mijn pad is gekomen door deze aantrekkingskracht, want het kwam precies op het goede moment op mijn pad.

Als jij persoonlijk en spiritueel wilt groeien, jezelf wilt zijn, dan is het belangrijk om de geschenken van het universum te ontvangen.

Als ik een boek lees waarvan ik weet dat ik dingen moet onthouden voor een eventuele volgende keer markeer ik de te onthouden zinnen. Dit boek lijkt inmiddels meer een kleurboek dan een leesboek.

Met name het hoofdstuk van kracht vond ik zeer interessant. De wet van de aantrekkingskracht is hierin te vinden. Ook het achtvoudige pad van Boeddha vond ik heel boeiend om te lezen en ik ben van plan dit de komende maanden toe te passen en te kijken hoe mij dit verandert. Dat geldt ook voor de vijf toegangspoorten naar leven in het nu.

Door je pijnlijke emoties te omarmen en te aanvaarden, laat je de weerstand verdwijnen en dan ontstaat uiteindelijk de rust waar je zo naar verlangt.

De belangrijkste boodschap in het boek vind ik wel dat je moet stoppen met zoeken naar redenen om betekenis te vinden in je leven, dat je zelf betekenis aan mijn leven moet geven en dat je zelf  stappen moet zetten die nodig zijn om jouw leven zinvol en betekenisvol te maken. Dat geldt dan overigens niet alleen voor de mooie momenten, maar ook voor de pijnlijker en moeilijke momenten.

Wat ik ook meeneem vanuit dit boek is dat negatieve gedachten de trillingsfrequentieverlagen en dat het beter is positief te denken.

De auteur heeft een videoserie over de basisprincipes van NLP op haar boekpagina op haar website. En je kunt het gratis werkboek, dat bij dit boek hoort, downloaden.

Al met al kan ik stellen dat dit boek een enorme aanrader is wanneer je wat aan zelfontwikkeling wilt gaan doen. 

Anders denken, anders voelen, anders zijn
paperback,  288 pagina’s, Uitgeverij Akasha

Je kunt het boek onder andere bestellen bij Bol.com

*Dit is een herpublicatie van het boek, dat ik las als recensieboek in 2018.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s