Een canvas vol liefde – M.C. Julien

Lena Hartman staat op het punt om haar tweede studiejaar te beginnen op de UVAK. (Universiteit Van Artistieke Kunsten) Ze is van plan kunstenares te worden, net zoals haar overgrootvader, alleen is de familie Hartman daar zwaar op tegen. Haar ouders gaan er met een miljoenenbedrijf vanuit dat Lena rechten studeert in Den Haag, maar ze volgt haar passie tegen ouders weet in. Haar vrienden, Abby en Adam, helpen dan ook maar al te graag mee om Lena op de UVAK te houden, zonder dat haar ouders achter haar geheim zullen komen. Pas als het tweede studiejaar begint merkt Lena op dat ze niet de enige is die een groot geheim met zich meedraagt… Spaanse uitwisselingsstudent Jared kan het maar al te goed met Lena vinden, totdat onbekende gevoelens zich beginnen te ontwikkelen… Zal hun nieuwe vriendschap uitgroeien tot meer? Kan ze onopgemerkt haar ouders om de tuin leiden, of loopt alles in het honderd?

*

Lena Hartman is de dochter van prestigieus advocaten echtpaar dat alom bekend is in het land, mede door de verschillende media die zij dikwijls aantrekken. Zij zien voor hun dochter een glansrijke carrière in de advocatuur en zijn blij dat ze rechten studeert. Lena zelf echter ziet zichzelf liever als kunstenaar en kan zichzelf niet ertoe zetten haar ouders te vertellen dat ze gestopt is met haar rechtenstudie en naar de UVAK is gegaan.

Op de vooravond voor het begin van het nieuwe schooljaar besluit Lena wat tijd door te brengen in het atelier van de universiteit alwaar ze de knappe uitwisselingsstudent Jared ontmoet, die met zijn Spaanse tongval vrij snel haar hart steelt. Net als Lena en haar vrienden, Abby en Adam, zal hij het schooljaar doorbrengen op de Universiteit Van Artistieke kunsten. Naarmate het schooljaar vordert en Lena meer tijd doorbrengt met Jared gaat ze steeds meer voor hem voelen, maar een voorval uit het verleden maakt het haar moeilijk.

Recensie:

Een leuk Young Adult boek, voor mensen in de leeftijd van 17 tot 25 jaar, dit is in het verhaal zelf ook te merken, de schrijfstijl is volledig van toepassing op deze lezerscategorie. Een canvas vol liefde is deel 1 uit de UVAK serie en ondanks het feit dat ik helemaal niet in de leeftijdscategorie val kijk ik toch uit naar deel 2, waar momenteel hard aan wordt gewerkt.

Het boek zelf is zowel van buiten als van binnen prachtig vormgegeven door de auteur zelf. Al met al een veelbelovende serie. De reden waarom ik drie sterren geef in plaats van vier? Dat heeft ermee te maken dat ik een exemplaar heb gelezen dat nog niet voldoende gecorrigeerd was en dat speelt altijd mee in mijn eindoordeel. Als het goed is staan die fouten er niet meer in, maar aangezien ik het daarna niet opnieuw gelezen heb houd ik het bij deze drie.

Je kunt dit boek onder andere kopen via BOL.com

Titel: Een canvas vol liefde 
Auteur: M.C. Julien 
Genre: Fictie – Young Adult 
Uitgever: UVAK boeken 
Uitgave datum: november 2017 
Uitvoering: Paperback 
Pagina's: 357 
ISBN13: 9789463452106 
*Dit is een herpublicatie van het boek, dat ik las als recensieboek in 2018.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s