Koningslaan

Na het tragische overlijden van haar overspelige man, verhuist de tweeëndertigjarige Charlie van Amerongen met haar twee dochtertjes terug naar haar geboortedorp. Een nieuwe baan, een nieuwe woning, een nieuwe start. Charlie heeft een zwaar jaar achter de rug en heeft het nodig om het verleden achter zich te laten en opnieuw te beginnen. Alles lijkt goed te gaan. Haar huis aan de statige en populaire Koningslaan is prachtig, haar kinderen zijn blij, ze maakt vrienden, en haar werk – als juf van groep 3 op basisschool Koningsbos – bevalt haar goed. Het lukt haar zelfs om voorzichtig een nieuwe liefde toe te laten, de jonge Finn Bogers weet Charlie’s hart te veroveren. Voor het eerst sinds lange tijd durft ze weer gelukkig te zijn. Helaas blijkt al snel dat niks is wat het lijkt en loopt alles mis. Haar nieuwe vrienden beginnen zich tegen haar te keren, ze raakt haar baan kwijt en haar huis voelt niet meer veilig. Zelfs haar eigen familie begint aan haar te twijfelen. Charlie dacht dat ze alles op de rit had, maar haar nieuwe start draait uit op een complete nachtmerrie.

*

Korte samenvatting:

De tweeëndertigjarige Charlotte is, met haar twee dochters, vanuit Vinkeveen terug verhuist naar haar geboortestad Huissen. Haar man bleek er, naast haar, meerdere vrouwen op na te houden. Op het moment dat zij hem daarmee confronteert rijdt hij zichzelf dood. Hij laat haar achter met een flink kapitaal waardoor ze een nieuw leven kan opbouwen in de stad waar haar ouders wonen: Huissen. Daar gaat ze aan de slag als als leerkracht van groep 3 en wordt al snel opgenomen door haar collega’s en de gemeenschap.

Om haar woning helemaal naar haar eigen smaakt te maken huurt ze meubelmaker Finn Bogers in. De stugge, ietwat botte Bogers is veel jonger dan Charlie, maar laat zich hierdoor niet tegenhouden om iets met haar te beginnen. Langzaam meer zeker voelt Charlie zich weer gelukkig worden. Een sprookje ontluikt en het leven lijkt perfect te zijn. Helaas denkt één iemand daar heel anders over en van de ene op de andere dag schudt Charlies leven, en dat van haar gezin, op haar grondvesten en lijkt de fundering onder haar voeten uiteen te vallen. Iedereen keert zich tegen haar en ook zijzelf weet niet meer wat ze wel en niet moet geloven wanneer het in haar huis begint te spoken. Charlie twijfelt ernstig aan haarzelf en weet niet meer wie haar vriend en wie haar vijand is.

Recensie:

Er is geen beter leesscenario denkbaar dan het scenario waarin je het eerste boek van een heel nieuw jaar vijf dikke sterren kunt geven. Het was spannend vanaf de eerste pagina en ik kon het boek met moeite wegleggen vannacht. Het drong zich op een prettige manier aan me op, wilde gelezen worden. Nee, moést gelezen worden!

Een dag lang voelde ik me Charlie van Amerongen en was het alsof haar hart in mijn lichaam bonsde toen het écht spannend begon te worden. Het was spannend op een fijne manier. Geen allesoverheersend beklemmend gevoel, maar een gevoel zoals je dat hebt wanneer je op het punt staat een achtbaan in het donker in te stappen. Je hart slaat sneller dan gewoonlijk en je bent wat zenuwachtiger dan noodzakelijk. Je weet dat er iets staat gebeuren, je weet alleen niet precies wat en al helemaal niet wanneer. Het enige dat je weet is dat je in gaat stappen, naar alle kanten heen en weer geslingerd wordt en dat je aan het eind teleurgesteld bent dat het alweer voorbij is. Stiekem werd ik ook een klein beetje verliefd op die stoere sexy meubelmaker, maar twijfelde ik tegelijkertijd ook aan zijn bedoelingen. Het was allemaal te mooi om waar te zijn. Of toch niet? Het boek heeft een zeer verrassend einde!

Een perfecter begin van een nieuw leesjaar is ondenkbaar en ik kan niet wachten om meer boeken van haar te lezen.

Ellen Lina-Rink werd in 1983 geboren in Arnhem en woonachtig in Huissen. De spannende liefdesroman Koningslaan is haar vijfde boek.

Titel: Koningslaan 
Auteur: Ellen Lina 
Genre: Roman 
Uitgever: Ellessy 
Uitgave datum: december 2017 
Uitvoering: paperback 
Pagina's: 328 
ISBN13: 9789086603497 

*Dit is een herpublicatie van het boek, dat ik las in 2018.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s