Angela’s Christmas – Netflix film

Wil je graag een korte kerstfilm kijken met je kleintjes? Dan is Angela’s Christmas (op Netflix) ideaal. In eerste instantie wist ik niet dat het een korte film was. Wat ik wel wist: het is een (deel) verfilming van het boek De as van mijn moeder van Frank McCourt en dat boek las ik rond 2000. Een prachtig boek overigens.

DE FILM

Limerick 1914, Angela moet met haar moeder, broers en kleine zusje naar de kerstavond kerkdienst. Het is duidelijk dat het gezin weinig geld heeft, de armoede straalt er vanaf. Angela wordt geplaagd door haar broer Pat en ze komen te laat aan in de koude kerk.

Daar ziet Angela het kindje Jezus in de kribbe liggen en ze heeft medelijden met hem dat het zo koud is. Ze besluit dan ook om hem te redden van de kou en neemt hem mee om hem een nachtje te verwarmen in haar kamertje.

Het meisje praat tegen het kindje Jezus alsof hij levend is. Onderweg naar huis komt ze een politieagent tegen die een muntje achter haar oor vandaan tovert en een blinde accordeonspeler die ze dat muntje geeft.

Thuis wil ze niet via de voordeur naar binnen en probeert kindje Jezus op een andere manier binnen te smokkelen. Haar broer Pat betrapt haar en verraad haar bij hun moeder. Zij gelooft het eerst niet, maar gaat dan toch bij Angela kijken.

Ze zet het hele gezin aan de eettafel en vertelt haar kinderen over de nacht dat Angela werd geboren. Hun vader wilde niet dat het kindje geboren zou worden in een koud huis en ging op zoek naar kolen. Tijdens het stelen ervan werd hij betrapt en moet hij de gevangenis in. Die nacht, na de geboorte van Angela, verwarmenden de jongens hun moeder en zusje. Toen hun vader het hoorde was hij enorm trots op zijn jongens.  

Op dat moment besluit Angela dat ze het kindje Jezus weer terug zal brengen naar zijn ouders, omdat hij niet van hen gescheiden mag zijn. Ze neemt iedereen mee naar de kerk en ondertussen loopt ze opnieuw langs de accordeonist.

In de kerk worden ze door de voorganger betrapt tijdens het terugleggen van Jezus. Hij wil dat ze naar de gevangenis gaat voor het stelen, maar Pat neemt het voor haar op en zegt dat hij wel maar de gevangenis gaat.

De slimme politieagent steekt er echter een stokje voor.

Er is niks grappigs aan het weghalen van een kind, welk kind dan ook, van zijn familie, op kerstavond.

Angela geeft het pakketje af aan de voorganger en hij moet hard lachen als hij het kindje Jezus uit de doek wikkelt. Waarom dat is zie je niet meteen, maar later blijkt dat Angela er toch voor heeft gezorgd dat kindje Jezus het warm heeft.

Ik vind deze film zo bijzonder. Niet alleen door het onwaarschijnlijke, waargebeurde verhaal, maar ook door de prachtige, realistische beelden. De accordeonist had overigens een warme maaltijd dankzij het grote hart van Angela, die hem de munt gaf.

Angela’s Christmas is zo prachtig en ontroerend dat je moet hem gewoon gezien hebben!

Alle foto’s zijn screenhots uit de film.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s