Mijn routekaart naar succes en geluk is in de maak

Op 11 juli was ik op YouTube “aanwezig” bij een webinar van Mistermindset Michael Pilarczyck. Ik volg hem en Cindy al een tijdje en ik kan me goed vinden in hun manier van denken en vooral hun manier van aanpak. Toch twijfelde ik die avond nog steeds of ik roadmap to succes and
happiness zou gaan volgen.

Doen

Voor die tijd had ik al wat gehoord over dit programma en bijna alles in me zei dat ik dit moest gaan doen. Behalve het geldgedeelte.

Money mindset

Nu weet ik dat ik een probleem heb met money mindset en daarom hoopte het antwoord te krijgen op mijn meest prangende vraag: hoeveel cursusmateriaal is er aanwezig? Nu moet je weten dat ik voor de vakantie een cursus van 1000 euro had aangeschaft en toen ik erachter kwam dat ik de coach er wel heel gemakkelijk vanaf kwam heb ik dat geannuleerd. Ik vind het lastig om veel geld uit te geven aan coaches en zij bevestigde wel een beetje mijn gevoel daarover.

Nogmaals: DOEN!

Maar goed, ik had bij Michael en Cindy een veel beter gevoel en een oud-cursist gaf mij het antwoord: er is meer dan voldoende cursusmateriaal. Ook het feit dat er duizenden anderen me zijn voorgegaan en hij gemiddeld 5 sterren krijgt lieten de balans naar ‘DOEN’ doorslaan. Het geld was nog enigszins een dingetje, maar ik wist diep van binnen dat het zich wel gaat terugverdienen. Op welke manier dan ook.

Op pad naar mijn mooiste leven

Het tweede obstakel was de vakantie. Niet iets kleins, want die duurt toch zes weken, maar toch. Weet je wat het is:

eigenlijk is er nooit een perfecte timing om aan jezelf te werken en tegelijkertijd is alles het juiste moment om dat te doen, dus dat mocht me niet tegenhouden, vond ik.

De volgende dag liep ik in het bos achter de camping en terwijl ik luisterde naar een motivationalspeech (zie YT-filmpje hieronder) besloot ik dat DIT exact de plaats en het moment zou zijn dat ik besloot mijn leven echt te gaan leven. Míjn mooiste leven! Dit zou het moment zijn waar ik later op terugkijk en denk: toen is mijn leven veranderd.

Ogen geopend

De eerste 40 jaar waren voor anderen. De komende 40 jaar zijn voor mij. En nee, ik ben niet van plan egoïstisch te gaan worden of arrogant. Ik weet ook zeker dat dit niet de insteek van dit programma is. Toch werden die avond mijn ogen op twee manieren geopend. De eerste door een opmerking over pleasen en de tweede over je dromen bereiken mét een beperking. Nog nooit voelde ik me zo geroepen om iets te doen. Het voelde écht. Ik moest en zou het gaan doen.

Dé plek

Ik maakte twee foto’s vanaf de plek waar ik stond. Een foto van de weg achter me en eentje van de weg voor me. En exact op die plek besloot ik dat ik over een paar jaar het huis ga kopen dat daar staat. Gek? Ach… misschien. Maar eerlijk? Ik heb veel te lang die gekke Angela gemist. Ergens onderweg heb ik haar achtergelaten en het wordt tijd dat deel terug te vinden. Samen met de karaktereigenschappen van mijn huidige ik is het een uitstekende match. Precies op die plek maakte het geld over en voelde ik me een erg gelukkig mens.

BegONnen

Inmiddels ben ik begonnen met mijn acht weken avontuur en ik kan nu al zeggen dat het de beste keuze is in tijden.


Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

2 reacties op ‘Mijn routekaart naar succes en geluk is in de maak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s