IK BEN EEN NANOWRIMOWINNER

Yesss, ik ben een NaNoWriMowinner. Eindelijk. Vorig jaar haalde het net niet, maar dit jaar ging ik als een speer.
Nu zul je wellicht denken: wat is dat? Nou, dat zal ik je uitleggen. Nanowrimo staat voor National November Writing Month. Het is een jaarlijks schrijfevenement dat plaatsvindt in de maand november. Het is heel simpel: het start op 1 november en eindigt op 30 november en je moet in die periode 50.000 woorden schrijven.

Wat er feitelijk op neer komt dat je, bij het behalen van dat aantal woorden, zo goed als een novelle/roman hebt geschreven. Ik kan je zeggen dat zoiets een enorme boost is voor je zelfvertrouwen.

INSPIRATIE

Het hele concept is bedacht om schrijvers (in spe) te laten zien dat je door elke dag te schrijven meer inspiratie krijgt. Je kunt er behalve een prachtig certificaat niets mee winnen. Althans, dat is wat het lijkt, want als je die 50.000 woorden daadwerkelijk op papier hebt staan komt het uitgeven van je eigen boek wel heel dichterbij.
Wil je er nu nog meer over weten? Klik dan >>>hier<<< en dan link ik je door naar een website met meer informatie. Dit is overigens een Nederlandse website. Je kunt >>>hier<<< gelijk door naar de website van NaNoWriMo.

PUMPS, PILLEN EN POPCORN

Vorig jaar deed ik al mee met mijn manuscript Tijdrit, maar toen heb ik het aantal woorden niet gered, omdat ik na tien dagen ziek werd en daarna nauwelijks meer heb geschreven. Dit jaar wilde ik een nieuwe poging doen en ik kan zeggen dat ik meer dan tevreden ben met de 63.142 woorden die ik schreef. Het boek Pumps, pillen en popcorn is zelfs al klaar. De eerste versie dan, want ik moet hem nog laten redigeren begin volgend jaar.

WAANZINNIGE MAAND

Het is voor mij een waanzinnige maand, want aan het begin van de maand heb ik mijn manuscript Tijdrit – de heldin van Immenberg verzonden naar zes uitgeverijen. Aangezien de reactietijd voor al die uitgeverijen rond de drie maanden ligt heb ik besloten gewoon door te schrijven. Ik begon de maand met deel twee van mijn wielerserie (Wegkapitein), maar besloot al vrij snel dat ik geen fundering had om op te bouwen en ik wilde niet doelloos schrijven. Aangezien ik voor Pumps, Pillen en Popcorn alles al had klaarliggen kon ik meteen beginnen met schrijven. Dat neemt overigens niet weg dat ik op papier ben blijven werken aan Wegkapitein – de strijd om de biografie.

STATISTIEKEN

Op de website van NaNoWriMo kun je bijhouden hoeveel woorden je op een dag schrijft en dat wordt in een grafiek weergegeven. Zo weet je precies of je al op schema ligt of niet. Ik had een paar dagen dat het net wat minder ging, maar uiteindelijk ben ik toch al op 23 november over de 50.000 grens gegaan. Whoehoeeee.

TROTS

Ik zeg het niet vaak, maar nu doe ik het wel: Ik ben trots op mezelf. Ik heb in één maand tijd mijn vierde roman geschreven. Ik ben goed op weg om nu daadwerkelijk helemaal te gaan voor het schrijven. Of er nu een uitgeverij is die mijn boek wil uitgeven of niet, Tijdrit gaat er hoe dan ook komen!
Pumps, pillen en popcorn krijgt twee vervolgdelen en mijn wielerserie wordt zesdelig.
Voorlopig kan ik dus nog wel even door met schrijven. Jammer dat er maar één zo’n maand is in het jaar.

Camp NANOWRIMO

Er bestaat trouwens ook een light versie van NaNoWriMo en die vind plaats in april. Je kun dan zelfs aangeven hoeveel woorden je wilt schrijven in die maand en je woorden tracken. Lijkt het je leuk om ook eens mee te doen? Ga dan zeker even op de website van NaNoWriMo kijken wat hun kalender is!

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s